به گزارش جام جم آنلاین به نقل از usatoday، بیماری کرونا بر روی افرادی که بیمار هستند، بیماری زمینه ای دارند و سیستم ایمنی بدن آنها نیز ضعیف است عوارض بسیار سخت و سنگینی از خود بر جای می گذارد.
یکی از بیمارستان های شلوغ نیویورک آمار بسیار بدی در این زمینه ارائه می دهد: حدود 20 درصد از افرادی که پیوند عضو داشتند بعد از ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
در مواردی حتی فرد واکسن ویروس کرونا تزریق کرده اما بدنش نتوانسته در برابر بیماری مجددی که به آن مبتلا شده تاب بیاورد و فوت شده است.
کرونا خیلی وقت است که به معضلی اساسی و نگران کننده برای بیماران پیوندی تبدیل شده است. داروهایی که مانع از رد شدن اندام پیوندی می شوند ، از ایجاد آنتی بادی محافظ در بسیاری از بیماران پیوندی نیز جلوگیری می کنند. مطالعه ای که اخیراً از دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز انجام شده است نشان داده است که تنها 17 درصد از گیرندگان پیوند پس از اولین دوز واکسن کرونا آنتی بادی داشتند و 35 درصد نیز پس از دو بار تزریق عکس العمل پاسخ دادند.
اگرچه واکسن های کرونا برای اکثریت قریب به اتفاق مردم به طرز باورنکردنی کار می کنند و موثر هستند اما تقریباً 10 میلیون آمریکایی که به دلیل دارو یا بیماری سیستم ایمنی بدنشان به خطر افتاده است حتی واکسن ها هم نمی توانند به خوبی ایمنی ایجاد کنند.
اکنون پزشکان می گویند بیماری کرونا برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند با تزریق واکسن پایان نمی یابد و خطر نزد آنها هنوز وجود دارد.
در ادامه این گزارش آمده است بیماری به نام میشل بیکر که مبتلا به لوسمی لنفوسیتی مزمن است دو بار واکسن مدرنا تزریق کرده اما پزشکش به او گفته که محافظتی در برابر بیماری کرونا ندارد.
بنابراین این بیمار هنوز سفت و سخت تمامی موازین بهداشتی را رعایت می کند، ماسک می زند، فاصله اجتماعی را رعایت می کند و به هیچ عنوان در اماکن شلوغ نمی رود.
این بیمار می گوید: «ادامه زندگی به این شکل برای من راحت نیست».
محققان هنوز مطمئن نیستند که پاسخ ایمنی واکسن در بدن افرادی که بیمار هستند و یا پیوند عضو انجام داده اند به چه شکل خواهد بود اما تقریبا اطمینان دارند افرادی با سیستم ایمنی ضعیف صرفا با تزریق واکسن کرونا در برابر این بیماری هزاره سوم مصون نمی شوند.
در این بین به برخی از بیماران توصیه می شود.
اکنون به برخی بیماران با بیماری های زمینه ای توصیه می شود که برای سومین بار هم واکسن را بزنند.
نتایج یک سری آزمایشات نشان داده برخی از بیماران زمینه ای و عضو پیوندی بعد از تزریق واکسن سوم کرونا تا حدودی موفق به تشکیل آنتی بادی شده انند.
به هر حال اکنون یکی از بزرگ ترین نگرانی ها در سطح جوامع این است که بدن برخی از بیماران زمینه ای و پیوندی در برابر واکسن های کرونا پاسخی نمی دهد بنابراین ضروری به نظرمی رسد تا برخی از واکسن های موجود برای بیماران مختلف اصلاح شوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد